ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΣΧΟΛΕΙΑ
Εκκλησίες
Στον Άλιμο υπάρχουν πάρα πολλές εκκλησίες. Οι περισσότερες βρίσκονται στο Άνω και στο Κάτω Καλαμάκι. Σχεδόν όλες έχουν μεγάλο προαύλιο, μερικές έχουν και θέα στη θάλασσα. Οι περισσότερες είναι καινούριας κατασκευής ή επισκευασμένες, ο δήμος φροντίζει για τη σωστή συντήρησή τους. Επίσης σε όλες τις εκκλησίες υπάρχει συσσίτιο για τους απόρους και κατηχητικό για τα παιδιά.
Οι εκκλησίες ονομαστικά είναι οι εξής:
-Ελευθέρα ευαγγελική εκκλησία
-Ιερός ναός Ζωοδόχου πηγής
-Ιερός ναός Αγίου Παντελεήμονος
-Ιερός ναός Αγίου Νικολάου
-Ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου
-Ιερός ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος
-Ιερός ναός Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας
-Οι Χριστιανοί μάρτυρες Ιεχωβά
Τέλος υπάρχουν προτεσταντικές εκκλησίες και κτίρια όπου στεγάζονται και άλλες θρησκευτικές κοινότητες.
Σχολεία
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
1ος Παιδικός σταθμός
2ος Παιδικός σταθμός
3ος Παιδικός σταθμός
4ος Παιδικός σταθμός
5ος Παιδικός σταθμός
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
1ο Νηπιαγωγείο
2ο Νηπιαγωγείο
3ο Νηπιαγωγείο
4ο Νηπιαγωγείο
5ο Νηπιαγωγείο
6ο Νηπιαγωγείο
7ο Νηπιαγωγείο
8ο Νηπιαγωγείο
9ο Νηπιαγωγείο
10ο Νηπιαγωγείο
11ο Νηπιαγωγείο
12ο Νηπιαγωγείο
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
1ο Δημοτικό Σχολείο
2ο-7ο Δημοτικό Σχολείο(Ελ. Βενιζέλος)
3ο Δημοτικό Σχολείο
4ο Δημοτικό Σχολείο(Κυβέλη)
5ο >> >>
6ο >> >>
7ο >> >> (Μέγας Αλέξανδρος)
9ο >> >>
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1ο Γυμνάσιο
2ο Γυμνάσιο
3ο >>
4ο >>
5ο >>
Μουσικό Γυμνάσιο - Λυκειακές τάξεις
ΛΥΚΕΙΑ
1ο Λύκειο (Θουκυδίδειο)
2ο Λύκειο (Γ. Καραισκάκης)
3ο Λύκειο (Αγ. Παντελεήμων)
4ο Λύκειο (Μακρυγιάννειο)
ΕΠΑΛ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Γεννάδιος (Νηπιαγωγείο -Δημοτικό-Γυμνάσιο Λύκειο)
Μαλιάρας (Δημοτικό -Γυμνάσιο-Λύκειο)
Εκπαιδευτήρια Πασχάλη (Βρεφικός σταθμός-Νηπιαγωγείο)
Δελασαλ (Δημοτικό)
Νηπιαγωγεία:
σπίτι των μικρών
Κολυμπρί
EMEDOF: Ελληνογαλλικό
modesoriano σπίτι του Αλίμου
children΄scollege (Nηπιαγωγείο / Παιδικός στ.)
Γλυκές φατσούλες ( >> >>)
Τα στρουμφάκια (Παιδικός στ.)
Κατερίνα (Παιδικός στ.)
Παιδικές πατούσες(Παιδικός στ.)
Διαμαντένιο κάστρο (Παιδικός στ.)
Μια φορά κι έναν καιρό( >> )
Ο δήμος Άλιμου όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας, έχουν από τον νόμο την ευθύνη της διαχείρισης και βελτίωσης των υλικοτεχνικών υποδομών του εθνικού συστήματος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης υποχρέωση των δήμων είναι η συντήρηση, η καθαριότητα και η φύλαξη των σχολικών κτηρίων.
ΠΑΡΚΑ-ΠΛΑΤΕΙΕΣ-ΡΕΜΑΤΑ
Πάρκα
Πάρκα, κήποι, παιδικές χαρές και κέντρα αναψυχής κοσμούν την περιοχή του Αλίμου προσφέροντας διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.
Ονομαστικά μερικά από τα πάρκα του δήμου είναι:
Το LOCAFUNPARK το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 18. Το πάρκο αυτό περιλαμβάνει εκτός των άλλων και φουσκωτά παιχνίδια και είναι παντός καιρού. Τα ωράριά του αλλάζουν από φθινοπωρινά και χειμερινά σε ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά.
Το πάρκο LAKITOYS που εδρεύει στην παραλία του Αλίμου και φιλοξενεί ηλικίες από 1-12+. Καθώς και το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα χαρίζει και ένα μαγευτικό τοπίο στους επισκέπτες.
Το VOLTA-FUNPARK αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα πάρκων παιδικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας και υποδέχεται τους φίλους του για ώρες ατελείωτης διασκέδασης και παιχνιδιού. Επιτρέπεται για παιδιά άνω του ενός έτους και βρίσκεται επίσης στην παραλιακή δίπλα στο cafe Όστρια.

Όσον αφορά τις παιδικές χαρές είναι αναρίθμητα σκορπισμένες στα σοκάκια του Αλίμου. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η παιδική χαρά στην αγορά της Θουκιδίδου, όπως επίσης και μια ακόμα στην οδό Ταξιαρχών και Υψηλάντου. Η είσοδος για όλες τις παιδικές χαρές είναι ελεύθερη και αξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες φροντίζουν για την καθαριότητα τους.
Το Γραφείο Εθελοντισμού, το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου, θα παρέχει από εδώ και μπρος τη δυνατότητα οργανωμένης δραστηριοποίησης στους δημότες που επιθυμούν να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν στο περιβάλλον. Δενδροφυτεύσεις, καθαρισμός βλάστησης, απομάκρυνση αυθαίρετων πινακίδων, φροντίδα για τα αδέσποτα, καθαρισμός παραλιών και κοινόχρηστων χώρων είναι ενδεικτικά μερικές από τις δραστηριότητες για το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο τα πάρκα και γενικότερα το πράσινο θα μπορεί να επιβιώσει σε μια πόλη και να την κάνει ομορφότερη.
Πλατείες
Σχετικά με τις πλατείες, είναι πολυάριθμες και εκτείνονται σε όλη την περιφέρεια του Αλίμου. Κάθε συνοικία έχει και από μια ή περισσότερες πλατείες. Σε αυτές συχνάζουν κυρίως παιδιά, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι πλατείες δίνουν την αίσθηση της εξοχής σε μια πόλη, καθώς ‘μαζεύουν’ κόσμο και περιλαμβάνουν συνήθως γρασίδι, ψηλά δέντρα, πολλά παγκάκια και σιντριβάνια.
Ενδεικτικά οι πλατείες του Αλίμου είναι:
Η πλατεία Παναγούλη η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Μαυρομιχάλη και Χαριλάου Τρικούπη. Αρχικά, η πλ. Παναγούλη ονομαζόταν έτσι , όμως εδώ και κάποια χρόνια που γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε, πάλι από την αρχή, έχει χάσει την ονομασία της. Πολλοί την ονομάζουν πλατεία της Μονεμβασιάς διότι δίπλα σε αυτή υπάρχει ένα εστιατόριο με το συγκεκριμένο όνομα και συνεπώς μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν πλέον την αρχική ονομασία της πλατείας.
Οι πλατείες Θουκιδίδου, Εκτελωνιστών και Άρη Βελουχιώτη ανήκουν στις οδούς Δημόκριτου και Ευριπίδου, Πινδάρου και Ευριπίδου και Ηροδότου και Λουκιανού, αντίστοιχα. Βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ξέφωτο που κυρίως τα καλοκαίρια γεμίζει με παιδιά. Εδώ και λίγα χρόνια επίσης, λίγο παρακάτω, έχει κτιστεί μια μικρή πλατεία με σκοπό να διευκολύνει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Κύπρου και Μεσολογγίου. Η πλατεία Άρη Βελουχιώτη βρίσκεται ακριβώς πάνω στη γραμμή των συνόρων Αλίμου-Αγίου Δημητρίου.
Μια ακόμα σημαντική πλατεία για τους κατοίκους είναι η πλατεία Ανεξαρτησίας η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες και έχει τα ψηλότερα δέντρα από κάθε άλλη πλατεία στον Άλιμο. Επιπλέον, η πλ. Θεσμοφορίου είναι η πλέον μεγαλύτερη και έχει την πιο πυκνή βλάστηση, εφόσον αποτελείται ολοκληρωτικά από θάμνους και δέντρα.
Τέλος, η πλατεία Γερουλάνου χωρίζει κατά κάποιον τρόπο τη λεωφόρο Αλίμου και συνεπώς βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο.
Ρέματα
Τα ρέματα αποτελούν διεξόδους του επιφανειακού νερού της βροχής προς τη θάλασσα.
Από γεωλογικής άποψης διαμορφώνουν το τοπίο μέσω της αποσαθρωτικής και της αποθετικής δράσης τους. Όμως τα ρέματα δεν αποτελούν απλά ένα γεωλογικό μόνο φαινόμενο. Αποτελούν βιότοπους στους οποίους η διατήρηση του πρασίνου στηρίζει και προσφέρει καταφύγιο σε αρκετά είδη μικροπανίδας, επηρεάζουν το κλίμα των περιοχών που διασχίζουν και παρουσιάζουν αντιρρυπαντική δράση στην ατμόσφαιρα.
Επιπλέον, από πολεοδομική σκοπιά, διαχωρίζουν τις χρήσεις γης, διασφαλίζοντας ελεύθερους χώρους πρασίνου, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της αισθητικής του ευρύτερου τοπίου. Κάποτε το λεκανοπέδιο της Αττικής διασχίζονταν από μερικές εκατοντάδες ρέματα, όμως σήμερα με την επέκταση της πόλης έχουν μείνει ελάχιστα.
Το Ρέμα Της Πικροδάφνης
Το ρέμα έχει μήκος 7.500 μέτρα περίπου, πηγάζει από τους πρόποδες του Υμητού και χύνεται στην περιοχή Εδέμ του Φαλήρου, διασχίζοντας τους Δήμους Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου. Από τις πηγές του και σε μήκος 2.000 μέτρων χάνεται κάτω από την οδική αρτηρία και τις πλατείες. Εμφανίζεται στο ύψος της λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα παραμένοντας ανοιχτό για 800 μέτρα πριν ξανακλείσει σε μικρή απόσταση από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Μετά τη λεωφόρο παραμένει ανοιχτό διασχίζοντας το δήμο Αγίου Δημητρίου (3.100 μέτρα) και τους δήμους Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου (1.600 μέτρα). Το ρέμα της Πικροδάφνης στο μεγαλύτερο μήκος του είναι ανοιχτό και ο κύριος λόγος είναι το αντλιοστάσιο της Ε.Υ.Δ.Α.Π που υπάρχει εκεί.
Για το μικρότερο τμήμα του ρέματος που διασχίζει το δήμο Αλίμου και το δήμο Παλαιού Φαλήρου δεν έχουν εκπονηθεί μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αντιπλημμυρικών έργων. Πάντως οι δήμοι έχουν συμφωνήσει να μην καλυφθεί το ρέμα και να πραγματοποιηθούν στην συνέχεια παρεμβάσεις ανάπλασης. Το ρέμα της Πικροδάφνης έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος ως <<ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος>> αλλά και από την Ορνιθολογική εταιρεία ως <<μεταναστευτικός σταθμός πουλίων>>.
Παρά το γεγονός ότι το ρέμα της Πικροδάφνης έχει χαρακτηριστεί από το 1993 ως <<χώρος ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος>> η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ειδικά στο τμήμα που περνά από τον Άγιο Δημήτριο, είναι απογοητευτική. Μπάζα, σκουπίδια, αυθαίρετα, κτίσματα ακόμα και αγωγοί αποχέτευσης μέσα στην κοίτη του ρέματος συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης.
Το ποταμάκι της Πικροδάφνης είναι ένα οικοσύστημα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που μας εξασφαλίζει υψηλή αντιπλημυρική προστασία, ενώ κάτοικοι άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου που έχουν κλείσει τα ρέματά τους, κάθε τόσο καταστρέφονται τα σπίτια τους και ταλαιπωρούνται. Το ρέμα θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην ιστορική του μορφή και ο φυσικός σχηματισμός του να αποτελεί μια όαση στις βαριά δομημένες περιοχές που στερούνται σχεδόν παντελώς πράσινων ελεύθερων χώρων και να είναι ένας χώρος στον οποίο οι κάτοικοι θα μπορούσαν να κάνουν τους περιπάτους τους, ένας χώρος επιμόρφωσης και καθημερινής απόλαυσης των δώρων της φύσης από τα παιδία της περιοχής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Παρατηρούμε ότι ορισμένοι κάτοικοι έχουν σοβαρό πρόβλημα το χειμώνα λόγω πλημμύρων και σκουπιδιών που δημιουργούνται από την υπερχείλιση των ρεμάτων.
Άλλοι έχουν πρόβλημα μόνο το καλοκαίρι επειδή υπάρχουν κουνούπια και μυρωδιές λόγω πάλι των ρεμάτων.
Η ρύπανση είναι ένα πρόβλημα για ορισμένους σοβαρό ενώ για άλλους η ρύπανση του ρέματος δεν έχει καμία σοβαρή επίπτωση για την ζωή τους και την υγεία τους.
Η κάλυψη του δήμου σε ένα κομμάτι του ρέματος μπροστά από τη ΦΑΜΑΡ ικανοποιεί τους κατοίκους που μένουνε στη συγκεκριμένη περιοχή.
ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ
Περιγραφή:
Η μαρίνα Αλίμου είναι σίγουρα η πλέον δημοφιλής ελληνική μαρίνα. Με χερσαίο χώρο συνολικής έκτασης 171.030 τ.μ., θαλάσσιο χώρο 250.000 τ.μ. και λιμενοβραχίονες μήκους 1.170 μ., είναι μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδας με 1000 μόνιμες θέσεις σκαφών εκ των οποίων 50 θέσεις για μεγάλες θαλαμηγούς άνω των 25 μέτρων. Τεχνητό λιμάνι, τραπεζοειδούς σχήματος που προστατεύεται από δυο κυματοθραύστες, οι οποίοι παρέχουν πλήρη ασφάλεια στα ελλιμενιζόμενα σκάφη. Ολόκληρο το εσωτερικό της Μαρίνας είναι κρηπιδωμένο με εννέα ενδιάμεσους – εσωτερικούς προβλήτες. Στην προέκταση των προβλητών 1, 2 , 6, 7 και 8, είναι εγκατεστημένοι επιπλέον πλωτοί προβλήτες, ενώ προς την νοτιοανατολική της πλευρά στην περιοχή του Ν.Ο.Κ. υπάρχουν μία μικρή και μία μεγάλη γλίστρα.
Τοποθεσία:
Η Μαρίνα βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της περιοχής Καλαμακίου (Δήμος Αλίμου), στα σύνορα με το Παλαιό Φάληρο, επί του οδικού άξονα Πειραιά – Σουνίου. Βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Αθήνας 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. Νότια του Λιμανιού του Πειραιά και 30 χλμ. από Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών από Τραμ, Λεωφορείων και Ταξί, με στάσεις 500 μέτρα από τη Μαρίνα.
Οι συντεταγμένες εισόδου της Μαρίνας είναι:
|| Ανατολικά :
23º 42' 03''
Βόρεια :
37º 54' 68''
Υπηρεσίες:
Η Μαρίνα διαθέτει περί τις 1000 μόνιμες θέσεις για σκάφη μέχρι 40 μέτρα. Το μέγιστο βάθος της Μαρίνας είναι 6.5 μέτρα. 870 περίπου μόνιμα σκάφη και 430 περίπου φιλοξενούμενα - διερχόμενα. Στην ξηρά μπορούν να εξυπηρετηθούν έως 600 περίπου σκάφη για διαχείμαση, επισκευές ή ετήσια συντήρηση και επιθεώρηση.
Η μεγαλύτερη επαγγελματικού χαρακτήρα μαρίνα των Βαλκανίων!
Οι διαθέσιμες υπηρεσίες στην Μαρίνα περιλαμβάνουν:
 • Φώτα εισόδου για ασφαλή πλοήγηση
 • Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
 • Παροχή νερού
 • Υπηρεσίες ανεφοδιασμού καυσίμων
 • Πολλές και άνετες θέσεις στάθμευσης σε διαφορετικά σημεία της Μαρίνας
 • Δύο εστιατόρια Bar
 • VHF επικοινωνία (Channel 71)
 • Εξοπλισμός Πρώτων Βοηθειών
 • Ασφάλεια Μαρίνας και PIR αυτόματα φώτα σε όλη τη Μαρίνα
Οι διαθέσιμες υπηρεσίες στην γύρω περιοχή της Μαρίνας περιλαμβάνουν:
 • Τράπεζες
 • Εστιατόρια και Bar
 • Ενοικίαση αυτοκινήτων
 • Φαρμακεία Κομμωτήρια, πλυντήρια, κλπ.
 • Οργανωμένες Ακτές
Η Μαρίνα βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες της πόλης αλλά 700 μέτρα από την Μαρίνα υπάρχει μεγάλη τοπική αγορά με καταστήματα όλων των ειδών.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Άλιμος είναι ένας δήμος ο οποίος διαθέτει πολλούς αθλητικούς συλλόγους αλλά και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Το επίπεδο γεωγραφικό ανάγλυφο όπως και η θάλασσα έθεσαν το υπόβαθρο για μια μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων και επίγειων αθλημάτων.
Ο Α.Ο.Δ.Α. (αθλητικός οργανισμός δήμου Αλίμου) στηρίζει τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους με την πλήρης συντήρηση υπαρχόντων αθλητικών χώρων ώστε οι σύλλογοι να μπορούν να λειτουργούν κάτω από τέτοιες συνθήκες ώστε να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Επιπλέον αποτελεί τον προθάλαμο του μαζικού αθλητισμού, ώστε οι δημότες του να ασχολούνται και με αθλήματα που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου όπως:
-καλαθοσφαίριση -ποδόσφαιρο
-βόλεϊ -τένις
-κολύμβηση -στίβος
-συγχρονισμένη κολύμβηση -ρυθμική
-ενόργανη -μπέιζμπολ
-αεροβική γυμναστική -αεροβική στο νερό
-τοξοβολία -πολεμικές τέχνες
-άσκηση στην 3η ηλικία -παραδοσιακοί χοροί
-μπαλέτο κλπ.
Ο στόχος του ΑΟΔΑ είναι η ενασχόληση των δημοτών με ακόμα περισσότερα προγράμματα με μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής και με καλύτερα αποτελέσματα.
Ο δήμος ενδιαφέρεται για την υγιή ανάπτυξη και συμπεριφορά των παιδιών όπως και για την προέλευση των ενηλίκων στον υγιή και ευχάριστο τρόπο ζωής. Ακόμα η 3η ηλικία αποτελεί βασική μέριμνα με τα ειδικά προγράμματα που λειτουργούν το σύγχρονο δημοτικό κολυμβητήριο Αλίμου που διαθέτει δύο πισίνες. Στην πλαζ του Αλίμου ειδική ράμπα για την απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, διαθέτει πλέον ο Άλιμος στην παραλία. Ο δήμος έτσι γίνεται ένας από τους μοναδικούς ελάχιστους δήμους της Αττικής που διαθέτει ειδική υποδομή πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Επίσης η αγάπη των κατοίκων για την άθληση, γενικότερα, έφερε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τους πρώτους αθλητικούς συλλόγους του Αλίμου Α.Λ.Φ.Α.(αθλητική λέσχη φιλάθλων Αλίμου) το 1985. Κύρια δραστηριοποίηση του Α.Λ.Φ.Α. είναι το αγώνισμα της καλαθοσφαίρισης. Στη λέσχη φιλοξενούνται αθλητές κάθε ηλικίας στα αγωνιστικά τμήματα παιδική, ανδρική και εφηβική ομάδα.
Ένας ακόμα παλαιότερος αθλητικός σύλλογος είναι τα ΤΑΤΑΥΛΑ. Η αλήθεια είναι ότι ο Α.Ο.ΤΑΤΑΥΛΑ λειτουργεί 115 χρόνια εκ των οποίων μόλις τα τελευταία 41, εδρεύει στον Άλιμο. Στεγάζεται στο κλειστό γυμναστήριο στη Μεγάλη του Γένους σχολή 10. Τα αθλητικά τμήματα αυτού του ομίλου είναι η επιτραπέζια αντισφαίριση, η πετοσφαίριση, η καλαθοσφαίριση, το ποδόσφαιρο και το τένις.
Στο ίδιο γυμναστήριο που ονομάζεται Βυζαντινό κέντρο Αλίμου προπονείται και ο Α.Σ.ΠΕΡΑ ο οποίος ιδρύθηκε επίσης στην Κωνσταντινούπολη το 1923 και ύστερα από αρκετά χρόνια επανιδρύθηκε στον Άλιμο. Καλλιεργεί πολλά ατομικά και ομαδικά αθλήματα όπως το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το μπάσκετ, τον κλασικό αθλητισμό, το πινγκ πονγκ, το τένις, την πάλη, την πυγμαχία, την άρση βαρών, την ποδηλασία, την κολύμβηση κ.α.
Ένας αθλητικός σύλλογος μπάσκετ είναι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ τα τμήματα του οποίου προπονούνται σε ένα γήπεδο στην οδό Θεομήτορος.
Επιπλέον, η Ένωση Τραχώνων-Δία Αλίμου είναι ένας ακόμα γυμναστικός σύλλογος καλαθοσφαίρισης. Οι προπονήσεις αυτού του συλλόγου γίνονται στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία Ανεξαρτησίας και στο κλειστό γυμναστήριο δήμου Αλίμου Ελ. Βενιζέλου και Θεσσαλίας, στο Άνω Καλαμάκι.
Επιπρόσθετα, ο Α.Ο ΤΡΑΧΩΝΩΝ (αθλητικός όμιλος τραχώνων) περιλαμβάνει τμήματα ποδοσφαίρου και βόλεϊ. Η ανδρική ομάδα του ποδοσφαίρου αγωνίζεται στον 8ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής, ενώ η γυναικεία ομάδα βόλεϊ αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία. Οι προπονήσεις ποδοσφαίρου γίνονται στο γήπεδο τραχώνων Αλίμου στην οδό Ιωνίας και εκείνες του βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο Ελ. Βενιζέλου.
Ο δήμος Αλίμου φημίζεται για τους συλλόγους πολεμικών τεχνών. Ό πιο γνωστός από αυτούς είναι ο αθλητικός σύλλογος tae-kwon-do Α.Σ. ΓΑΙΑ. Ο Α.Σ. ΓΑΙΑ είναι αναγνωρισμένο και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAEKWONDO (ΕΛ.Ο.Τ.) με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Θερμοπυλών στο Άνω Καλαμάκι. Ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει διακριθεί πολλές φορές παγκοσμίως, αθλητές όλων των ηλικιών κερδίζουν πρωταθλήματα στο παραδοσιακό, αγωνιστικό και αυτοάμυνα tae-kwon-do και στο αγωνιστικό taedance.
Άλλοι τέτοιοι σύλλογοι είναι ο ΈΣΜΑΧΟΣ (αθλητικός σύλλογος Άνω Καλαμακίου-Ακαδημία μαχητικών τεχνών και αθλημάτων) και ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ.
Όσον αφορά τα θαλάσσια αθλήματα το αθλητικό κέντρο του δήμου στην μαρίνα Αλίμου περιλαμβάνει και κολυμβητήριο. Στον Ν.Ο.Κ. (ναυτικός όμιλος Καλαμακίου) δραστηριοποιούνται το πόλο, το κανό-καγιάκ-rafting και η ιστιοπλοΐα. Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1947 με σκοπό την προώθηση του ναυταθλητισμού. Η ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης είναι ένα από τα αθλητικά τμήματα του ομίλου στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί, από το 1991, Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους αναγνωρισμένα πτυχία κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους.
Επίσης, ο Θουκιδίδειος οργανισμός πολιτισμού λαμβάνει χώρα στην οδό Ιωνίας 24 και περιλαμβάνει την εκμάθηση παραδοσιακών χορών σε μικρούς και μεγάλους. Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ΄΄ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ΄΄ επί 28 χρόνια βαδίζει στα μονοπάτια της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού. Ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της χώρας μας καταγράφοντας παραδοσιακούς χορούς ήθη και έθιμα του τόπου μας και μεταλαμπάδευσε αυτόν τον πλούτο γνώσεων σε νέους, νέες και ενήλικες μέσα από σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό, αλλά και μέσα από τα Τμήματα του Παραδοσιακού Χορού του Θ.Π.Ο. του Δήμου ΑλίμουΑυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής.Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ με διακριτικό τίτλο’ ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ’μεέδρα τον Άλιμο.
Αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής.Αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής.Αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής.Αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής.
Αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής.Αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής.Αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» με διακριτικό τίτλο « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής.Εκτός από τους παραπάνω αθλητικούς συλλόγους και ομίλους υπάρχουν και άλλοι στον δήμο Αλίμου κυρίως ιδιωτικοί και λιγότερο γνωστοί. Σε σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, βρίσκονται επιπλέον στον Άλιμο το ALMACLUB (εκμετάλλευση αθλητικών κέντρων μονοπρόσωπη ΕΠΕ.), μέσα στο οποίο υπάρχουν: πισίνα, γήπεδα 5x5, γήπεδο 10x10 και το WATERWORLDWATERPARK ΑΕ.
Ο δήμος Αλίμου έχει αναπτύξει τον αθλητισμό σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Ωστόσο υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το σημαντικότερο είναι ότι οι κάτοικοι υποστηρίζουν την άθληση και δίνουν κίνητρο στο δήμο να συνεχίζει το έργο του σε αυτόν τον τομέα.

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο Άλιμος διαθέτει δεκατρία δημοτικά ιατρεία τα οποία διακρίνονται σε: γυναικολογικό, διαβητολογικό, καρδιολογικό, κυτταρολογικό, μαστολογικό, νευρολογικό, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, ουρολογικό, παθολογικό, παιδιατρικό, χειρουργικό και ψυχολογικό. Τα ιατρεία αυτά εξυπηρετούν κυρίως στην πρόληψη νοσημάτων και δίνουν βεβαιώσεις υγείας. Υπάρχει ακόμα σχολικός ψυχολόγος όπου τα παιδιά μπορούν να συζητούν σοβαρά τους προβλήματα, όπως και διάφορες άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Ομοίως με τα ιατρεία, λίγα είναι και τα κέντρα υγείας του δήμου. Οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από τα παραπάνω αλλά και από αρκετά ιδιωτικά ιατρεία στον Άλιμο.
Από ότι φαίνεται όμως οι δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν όλες τις ιατρικές τους ανάγκες από το δήμο εφόσον δεν υπάρχει μια μεγάλη ιατρική μονάδα στον Άλιμο, μια κλινική ή ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό το λόγο οι Αλιμιώτες αναγκάζονται να εξυπηρετούνται από γειτονικούς δήμους. Το κοντινότερο νοσοκομείο στον Άλιμο είναι το Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, όπου πηγαίνουν οι δημότες Αλίμου για έκτακτα και άλλα περιστατικά. Μια άλλη επίσης κοντινή νοσοκομειακή μονάδα στον Άλιμο είναι το Ασκληπιείο της Βούλας. Επιπλέον η γενική κλινική Mediterraneo η οποία στεγάζεται στη Γλυφάδα φιλοξενεί ασθενείς του Αλίμου. Όσον αφορά εξετάσεις, ακτινογραφίες κλπ. οι δημότες επισκέπτονται τη Βιοιατρική Γλυφάδας ή και Αργυρούπολης. Η δεύτερη από αυτές βρίσκεται εντός των συνόρων του Αλίμου όμως δεν ανήκει σε αυτόν.
Η παροχή ιατρικής περίθαλψης του δήμου δεν είναι ικανοποιητική. Με ευθύνη και πολιτική απόφαση του δήμου θα μπορούσαν να επανδρωθούν τα ιατρεία με όλες τις ιατρικές ειδικότητες ώστε οι άποροι και οι οικονομικά ασθενέστεροι να τυγχάνουν πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης. Ακόμα, τα ήδη υπάρχοντα ιατρεία που υπολειτουργούν θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους.
Πρωτοφανές παρ’ όλα αυτά είναι το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού-Αργυρούπολης που καλύπτει επίσης Άλιμο, Γλυφάδα και Αγ. Δημήτριο. Έχοντας για την ώρα δώδεκα γιατρούς εθελοντές το ιατρείο θα λειτουργεί ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους. Θα δέχεται ασθενείς άπορους ή ανασφάλιστους. Προϋπόθεση αποτελεί να είναι δημότες των συγκεκριμένων δήμων, κάτι που πρέπει να πιστοποιείται πρώτα από τις κοινωνικές υπηρεσίες τους. Με την υποστήριξη του δημάρχου του Ελληνικού αρχικά και των υπόλοιπων δήμων στη συνέχεια και αφού συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός εθελοντών (περίπου 40 ενεργοί πολίτες), οργανώθηκε ο απαραίτητος χώρος στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού (δίπλα στην παλιά Αμερικανική Βάση). Ταυτοχρόνως, έγιναν δημόσιες εκκλήσεις για περισσευούμενα φάρμακα από τους υπόλοιπους δημότες, τα οποία θα διατίθενται με ευθύνη επίσης εθελοντών φαρμακοποιών. Συζητήσεις γίνονται και με διαγνωστικά κέντρα ώστε να γίνει εφικτό να καλύπτονται οι εξετάσεις των ασθενών του ιατρείου.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
-TROPICALHOTEL
Τοποθεσία :βρίσκεται κοντά στην παραλία στην περιοχή παραλιακή Αθήνας
-NEFELIHOTEL
Βρίσκεται στη περιοχή παραλιακή Αθήνας μουσείο θωρηκτού Αβέρωφ
-MARINAALIMOY
Λεωφόρος Ποσειδώνος 14 & Δαβάκη 1, Άλιμος , 17456, ΑΤΤΙΚΗΣ
-GALAXYHOTEL
Λεωφόρος Ποσειδώνος 39 & Καλαμακίου, Άλιμος , 17455, ΑΤΤΙΚΗΣ
-IMPERIALHOTEL
2 Αστέρων
Θουκυδίδου 87 & Κονδύλη, Άλιμος , 17455, ΑΤΤΙΚΗΣ
-LAMAISON
Μελά Παύλου 14, Άλιμος , 17455, ΑΤΤΙΚΗΣ
-POSEIDONHOTEL
Βρίσκεται κοντά στην παραλιακή Αθηνάς στο στάδιο Φίλιας και Ειρήνης
-BLUESEAHOTEL
Βρίσκεται δίπλα στις πιο σύνχρονες Μαρίνες Άλιμου
-ALBATROSSHOTEL
Βρίσκεται σον Άλιμο στην Αττική
-ELLHNIKOY
Ποσειδώνος 76
-IMPERIAL
Θουκιδιδου 87
-ALKYWN
Κ.κοτζα 2


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Καταστήματα
O Άλιμος Σήμερα
Ο Άλιμος αποτελεί δημοφιλή πιάτσα εστίασης και ψυχαγωγίας. Στην παραλία, ο Μπακαλόγατος, αν και μετράει μόλις ένα χρόνο ζωής, έχει επίσης εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς. Οι ιδιοκτήτες του, οι Μάκης και Ανδρέας Σαμαρτζής είναι πρόσωπα ιδιαίτερα αγαπητά στους συμπολίτες τους. Το φαγητό είναι εξαιρετικό και το ντεκόρ με τα καδραρισμένα στιγμιότυπα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, οτι πρέπει για να ξυπνήσει αναμνήσεις.
Το Ostria στην παραλία (Ποσειδώνος 10) αποτελεί κλασικό, ολοήμερο σημείο συνάντησης όλων των Αθηναίων για καφέ, ποτό και φαγητό. Βοηθάει και ο καταπράσινος κήπος και οι αναπαυτικές πολυθρόνες και τα «κρεβάτια» πλάι στη θάλασσα στο OceanBar, που ενισχύουν την ψευδαίσθηση των διακοπών.
Δίπλα από το Ostria, μία ομάδα ιταλών σεφ μεταφέρει τις γεύσης και τις νοστιμιές της πατρίδας τους στο νεοσύστατο, μινιμαλιστικής αισθητικής Alberobelo (Ποσειδώνος 10). Η μαγειρική τους ονομάζετε μαγειρική του ήλιου, όχι τυχαία, καθώς χρησιμοποιούν υλικά ανάλογα με την εποχή. Δεν είναι όμως, μόνο τα μαγαζιά που δίνουν παλμό στην περιοχή. Η οργανωμένη «Ακτή του Ήλιου» συγκεντρώνει λουόμενους από όλη την πρωτεύουσα.
Η εμπορική κίνηση του Αλίμου συγκεντρώνεται κυρίως στις μεγάλες λεωφόρους που διατρέχουν περιφερειακά τον Άλιμο, Αμφιθέας, Ποσειδώνος, Αλίμου, Βουλιαγμένης και στις λεωφόρους και στους μεγάλους δρόμους που τον διασχίζουν, Θουκιδίδου, Καλαμακίου, Θεομήτορος, Ιωνίας, Δωδεκανήσου. Στην παραλιακή ζώνη επίκεντρο της εμπορικής κίνησης είναι η οδός Θουκιδίδου και στο βόρειο τμήμα του Αλίμου η αγορά του Άνω Καλαμακίου. Μεγάλα καταστήματα με μεγάλη ποικιλία στην προσφορά τους βλέπουν την πελατεία τους να έρχεται από όλη την Αθήνα.
Ανάλογο ενδιαφέρον προξενούν και τα καταστήματα επίπλων, που έχουν δημιουργήσει τη δίκη τους εξειδικευμένη αγορά. Πολλοί είναι, βέβαια, οι καταναλωτές- και από πολλές περιοχές- που επισκέπτονται το βορειοανατολικό τμήμα του Αλίμου, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί υπεραγορές.
Στην ενότητα Καταστήματα Πρατήρια Υποδημάτων στον Άλιμο θα βρεις καταστήματα, στοκατζίδικα ή στοκάδικα και πρατήρια με ανδρικά - γυναικεία - παιδικά παπούτσια. Παπούτσια επώνυμα, ανατομικά, αθλητικά, παπούτσια για κάθε εποχή (καλοκαιρινά, χειμερινά) και για κάθε περίσταση (γάμου, βαπτιστικά).
Χαλάρωση, καλή παρεούλα, κονέ, καφεδάκι… αυτή είναι η φιλοσοφία της καφετέριας! Για καφετέριες, καφέ, καφέ-μπαρ, καφέ-ζαχαροπλαστεία, espressobars, αλυσίδες καφετεριών και café club στην κατηγορία Καφετέριες στον Άλιμο θα βρεις την καφετέρια που θ’ απολαύσεις τον καφέ σου. Όπως κι αν την προτιμάς, με θέα, με τραπεζάκια έξω, για καπνιστές ακόμη και με… ναργιλέ, μόλις βρεις την καφετέρια σου και παραγγείλεις τον καφέ σου, η απόλαυση αρχίζει!
ΠαραθαλάσσιαΕστιατόρια-Ταβέρνες-Κέντρα Αλίμου
1920-1954
Καθώς τα χρόνια περνούσαν και ο πληθυσμός του Αλίμου αυξανόταν, οι κάτοικοί του τον μετέτρεψαν σε επαγγελματικό χώρο.Σε κάθε μέτρο της παραλίας άνοιγε και μια ψαροταβέρνα ή εστιατόριο ξεπερνώντας σε κίνηση και το Τουρκολίμανο.
Ρομαντικότατο και γραφικότατο ήταν το καλοκαιρινό βράδυ στο Καλαμάκι από το 1920 μέχρι το 1954 όπου μπορούσες να ατενίζεις μια παραλία γεμάτη από φωτεινά κέντρα και μαγαζιά.
Μερικά από αυτά είναι: Ο «Ποσειδών» του Γεωργίου Γκούμη
Ο «Μπόεμ»
Το «Μπαρμπούνι» της Καλλιοπάρας
Ο «Ζέφυρος» (σήμερα στη θέση του είναι τα λουτρά του Ε.Ο.Τ Ακτή Αλίμου)
Η «Αρζεντίνα» το φημισμένο καμπαρέ της παλιάς εποχής
Διασκέδαση
Η μεγάλη αμμουδερή οργανωμένη παραλία κατά μήκος της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος στον Άλιμο. Η διαμονή, το φαγητό, η ψυχαγωγία, διασκέδαση, τα ψώνια και ο εφοδιασμός με τα απαραίτητα για μια οικογένεια ή κάποιους περαστικούς είναι πλήρως εξασφαλισμένα στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας που φυσικά φτάνει ως εδώ.
Οι επιλογές τόσο κοντά στην ίδια παραλία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή για διαμονή και όλες τις παραπάνω δραστηριότητες είναι πάρα πολλές και για κάθε γούστο ή ακόμα και για κάθε επιθυμητό κόστος. Υπάρχουν επίσης δυνατότητες για parking, λειτουργούν πολλά μαγαζιά για φαγητό, υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή όπως και άλλες μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, καφετέριες , bar, καταστήματα για κάθε είδους ψώνια. Η ίδια παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντουζιέρες. Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπηρεσίες των γειτονικών δήμων με την παραλία περιοχών. Σε μικρή απόσταση υπάρχει αστυνομικό τμήμα, τροχαίας και άλλες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα με τακτικά και πυκνά δρομολόγια πολλών λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή, με ταξί και φυσικά με ιδιωτικό ή νοικιασμένο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, αλλά κυρίως με το τραμ που αποτελεί την πιο εύκολη, ξεκούραστη και σε τελική ανάλυση οικολογική λύση. Πρόβλημα παρκαρίσματος εκτός από τα σαββατοκύριακα σε γενικές γραμμές δεν θα αντιμετωπίζεται. Όσοι διαθέτουν σκάφος ιδιωτικό, ή νοικιασμένο μπορούν να έρθουν και να δέσουν στις γειτονικές μαρίνες και να εφοδιαστούν με όλα τα χρήσιμα για το σκάφος τους. Ένα ευχάριστο διάλειμμα σε ένα πρωτοποριακό restaurantcafe/bar υψηλές προδιαγραφές με design και service εκπληκτική θέα στην μαρίνα Αλίμου. Η κουζίνα του kitchenbar είναι Αμερικανικών προδιαγραφών με ιταλικές και μεσογειακές πινελιές σε πολύ λογικές τιμές , επιπλέον ,στον ίδιο χώρο το καλοκαίρι λειτουργεί το sailingbar. Με αισθητική πολυτελούς cosyyacht και εντελώς carefree χαρακτήρα ανάμεσα στους δερμάτινους καναπέδες, στα αξεσουάρ yachting , στις μαρίνες , ναυτικούς κόμπους άνετες μαξιλάρες και στο λευκό γαλάζιο.θα συναντήσετε ,ότι πιο δροσερό και φευγάτο για τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες. Η μουσική chillout με μίξη αγαπημένων καλοκαιρινών hits, αλλά και με rocκ και dance διαθέσεις θα σας ταξιδέψει σε νησιά και αναμνήσεις διακοπων.

Ο Αλιμος σήμερα